Lexus ES 2019 va fi disponibil cu camere digitale care înlocuiesc oglinzile exterioare convenţionale. Caracteristica va fi disponibilă numai în Japonia, ţară care a legalizat acest tip de ”oglinzi” încă din 2016.

Sistemul „Oglindă exterioară digitală”, despre care Lexus afirmă că este primul din lume disponibil pe o maşină de serie, este format din două camere exterioare ce proiectează imaginile pe două ecrane de 5,0 inci, montate la baza stâlpilor din faţă. Camerele se deplasează automat în zona potrivită atunci când şoferul activează semnalele de direcţie. Camerele de filmare sunt concepute pentru a nu acumula picături de ploaie.

Deoarece lentilele camerei sunt mai mici decât oglinzile convenţionale, Lexus susţine că vor permite o vizibilitate mai mare spre exterior, precum şi reducerea zgomotului produs de vânt.

Audi intenţionează să lanseze un sistem similar pe SUV-ul electric e-tron, care va fi prezentat pe 17 septembrie. Sistemul Audi utilizează ecrane de afişare montate pe panourile uşii. La lansare, sistemul va fi probabil disponibil în Europa, asta pentru că, în prezent, reglementările din SUA nu permit înlocuirea oglinzilor cu camere video.

Audi nu este singurul constructor de autovehicule afectat de reglementările din domeniu. Versiunea originală a modelului Tesla Model X a folosit camere în loc de oglinzi exterioare, dar a fost abandonată pentru producţie, deoarece Tesla s-a confruntat cu aceleaşi probleme de reglementare pe care le are acum şi Audi.

Lexus ES 2019 se va vinde în S.U.A. cu preţuri începând de la 39.500 de dolari (aproximativ 34.000 de euro).

lexus