De ce nu s-a gândit nimeni la asta mai repede? Sigur, bătrânul G-Class o să aibă, în curând, aceeaşi vârstă ca a dinozaurilor, dar totuşi – e mare şi are caroserie separată de şasiu.

Canadienii de la Inkas, care sunt specializaţi în vehicule blindate, s-au gândit că ar fi bine să transforme un Mercedes-Benz G63 AMG într-un SUV blindat. Dar asta nu e tot (fiindcă făceau G-uri blindate de mai multă vreme). Noutatea este că bătrânul G a fost transformat în limuzină (blindată).

Mai exact, off-roaderul german a fost lungit cu 1,09 metri şi a primit un interior complet nou, garnisit cu componente luate de la modele ceva mai exclusiviste produse de Rolls-Royce, Bentley şi Aston Martin. A, da, şi printre dotări se numără şi un suport pentru pistol.

Potrivit specificaţiilor oficiale, blindajul montat îi poate proteja pe cei dinăuntru de focuri de armă şi de grenade, în vreme ce sistemul de recirculare a aerului din interior îi fereşte pe pasageri de gazele nocive care ar putea pluti în jurul maşinii.

Pe lângă siguranţă, norocoşii din spate au la dispoziţie un frigider şi un televizor conectat la o antenă satelit montată pe acoperiş.

Evident, motorul V8 de 5,5 litri cu 544 CP a rămas cuminţel sub capotă, pregătit să sară în ajutor oricând.

Preţul? Un fleac – un milion de dolari.