Constructorul german de automobile a lansat cu ocazia Salonului Auto de la Geneva succesorul modelului CC. Botezat Arteon, noul coupe in 4 usi al nemtilor se va situa in gama deasupra Passat-ului si va concura direct cu BMW Seria 4 Gran Coupe si cu Audi A5 Sportback.

Gama Volkswagen s-a imbogatit de azi cu inca un model, dupa ce nemtii din Wolfsburg au dezvelit in sfarsit noul Arteon. Cu aceasta ocazie, succesorul modelului CC ne este prezentat in toata splendoarea lui intr-o galerie foto extensiva.

Coupe-ul cu 4 usi este dezvoltat pe platforma modulara MQB si masoara 4,8 metri lungime, 1,8 m latime, 1,4 inaltime si are un ampatament de 2,8 metri. Arteon imprumuta majoritatea liniilor de design de la conceptul Coupe GTE pe care germanii l-au prezentat oficial la Salonul Auto de la Geneva de acum doi ani, asadar avem acelasi look frontal agresiv, o linie laterala atletica si un plafon plonjat dinamic.

Interiorul este foarte asemanator cu cel al Passat-ului, insa fiind vorba despre un model care tinde spre segmentul premium intalnim mai multe elemente caracteristice precum lumina ambientala, cele mai noi tehnologii, inclusiv Active Info Display, cel mai recent sistem de infotainment, spatiu generos pentru pasagerii din spate, si o bancheta care poate gazdui pana la 3 ocupanti.

Gama de motorizari este foarte diversificata si este compusa din propulsoare oferite in gama lui Passat sau a noului Golf facelift. Ca optiune de baza, noul Volkswagen Arteon vine cu o unitate pe benzina de 1.5 litri TSI si 150 de cai putere, urmata de un agregat de 2.0 litri TSI si 190 de cai putere. Aceasta din urma are si o versiune de inalta performanta care dezvolta 280 de cai putere, si care se adreseaza clientilor care cauta ceva mai multa sportivitate.

Amatorii propulsoarelor diesel vor putea opta pentru motorul TDI de 2.0 litri, care va fi disponibil in trei configuratii de putere: 150, 190 si 240 de cai putere, acesta din urma in varianta birturbo.

Motoarele din partea inferioara a gamei vor veni impreuna cu o transmisie manuala cu 6 rapoarte, in timp ce unitatile mai puternice, regasite in partea superioara, vor beneficia de transmisia automata DSG cu 7 trepte si nu in ultimul rand de tractiune integrala.

Asa cum era de asteptat, Arteon va oferi in standard o seama de sisteme de asistenta, inclusiv cruise control adaptiv de ultima generatie, Emergency Assist, Lane Assist sau Proactive Occupant Protection.

Volkswagen descrie noul coupe in 4 usi ca fiind un Gran Turismo demn de clasa premium, asa ca pretul de pornire va fi unul pe masura. Specialistii preconizeaza ca noul model al nemtilor va fi ceva mai scump decat modelul Passat, chiar daca imparte cu acesta extrem de multe caracteristici.